bregninge-kirke.dk

Sommer 2018
Så er det tid for en lille bulletin her i forårets og sommerens varme. Vi håber, at I alle nyder det gode vejr, som vi bliver forkælet med. Det er jo dejligt med de gode vitaminer, solen beriger os med, og selvom nogle måske mener, at det er for varmt, så må vi krybe i skyggen og tage lidt koldt at drikke. Vi kan kun håbe, at vejret også vil være med os, når børnene får skoleferie og nogle af os måske skal på ferie ved skov og strand. Og skal man være hjemme, så husk på de dejlige steder vi kan benytte os af: grusgravene med søer og vandrestier, skovene omkring os og ikke mindst Vester Lyng, der lokker med svalende bølger. Dog en lille advarsel – lad være med at tænde bål og hvis I laver grillmad på stranden , så tag engangsgrillen med jer, når I går hjem.

Med hensyn til vores arbejde i Menighedsrådet, så er der lavet budgetter for 2019, og arbejdet efter kirkesyn i det tidlige forår er i gang. Der bliver repareret og malet og plantet rundt om vores kirker og på kirkegårdene og i Sognehuset.

Vi slås lidt med rådyr på annekskirkegården i Bjergsted, de trænger ind og spiser af de blomster, som graveren planter på gravene. Der tales om at opsætte hegn, men vi observerer lidt i første omgang og forsøger at lukke de små huller, der er et par steder.

Der er blevet plantet et nyt større træ på Bregninge kirkegård, et tempeltræ.

Vi håber at I, der kommer på kirkegårdene, vil fortælle os såfremt, der er noget, I mener mangler på kirkegårdene. Det kan være en bænk, det kan være nogle planter, det kan være belysning, måske et lille hjørne hvor børn, der er med, kan hygge sig lidt. Ja I må bare sige til, så vil vi se på det. Det kunne også være, der var nogle, der gerne ville hjælpe med at lægge blomsterløg til efteråret. Det kunne måske være et rart samarbejde for borgere og vores personale/menighedsråd.

Vores Ellebogruppe fungerer stadig, og der spilles, synges og spises kager ved de forskellige kirkelige handlinger og koncerter på Ellebo. Men der kan godt bruges flere frivillige hænder til at hjælpe, når der afholdes gudstjeneste. Det behøver ikke væres  hver gang, men når man har tid. Det er en vigtig ting for plejehjemmets beboere, at der bliver afholdt forskellige arrangementer. Ellebogruppen gør en stor forskel.

Vores venskabskirke: Kirke Helsinge har vi besøgt her i foråret og til efteråret kommer de på besøg her. Vi går til gudstjeneste i en af de 3 kirker hos os, eller en af de 3 hos dem. Bagefter spiser vi lidt mad sammen og taler om de emner, der måtte være interessante – kirkerne, kirkegårdene, nye love osv. Det er nogle gode møder, og så taler vi med lidt andre end lige vores egen kreds. I øvrigt er det ikke kun menighedsrådet der kan deltage. De kirkegængere, der har lyst til at være med kan også deltage. Når vi tager udenbys, fordeler vi os i biler.

Lige for tiden arbejder vi også med begrebet Grøn Kirke. Det er vigtigt, at vi passer på skaberværket og værner om vores miljø, jord og ressourcer. Ikke kun for at spare penge, men også for et bevare og beskytte det, som er bygget op og skabt  for meget lang tid siden. Men naturligvis ser vi også på, hvor man i den sammenhæng måske kan spare ved at forandre måske små tiltag.

Af begivenheder senere på året, er der et 10 års jubilæum, det er vores præst, Christina, og Alleshave Kirke har 90 års jubilæum i år. Så der er lidt begivenheder at se frem til. Vores organist har vi ”kobberbryllup” med i år.

Ellers kan vi kun sige nyd, henvend jer såfremt, der er ting I ønsker sat på dagsorden i Menighedsrådet.

 

Venlig hilsen og fortsat god sommer

Menighedsrådet

Julen  2017

Hermed rigtig glædelig jul til alle – store som små.
Juletravlheden er over os. Vi køber gaver, vi indkøber mad til de hyggelige julemiddage og –frokoster, hvor vi samles med familie og venner fra nær og fjern.

Vi skal nok også en tur i kirke til en af de mange gudstjenester enten juleaftensdag eller juledag, hvor vi skal synge en masse af de dejlige julesalmer, og ikke at forglemme, vores nytårsgudstjeneste med knald og champagne. Så bliver året afsluttet pænt. Og vil man mere i kirke, så kan det anbefales at gå til vores nabokirker.

Det har været et stille efterår i kirkeregi.
Det, vi arbejder med lige nu og fortsætter med efter juleferien, er kistehåndtering, som arbejdstilsynet synes skal gøres bedre og mere sikkert. Derudover skal vi have lavet vores lapidarier færdige mht. skiltning og et lille skrift, som skal ligge i våbenhuset i vores kirker.

Der har været afholdt kurser i grandækning, hvor også vores personale deltog og fik en andenplads. Vi er glade for den indsats, personalet yder mht. grandækning, som gøres utrolig flot. Også kirkerne pyntes altid til de arrangementer, der afholdes.

Vores 2 gravermedhjælpere går på vinterpause fra 1. januar og til 1. marts.
Ellers kan vi berette, at vores budget for 2017 er blevet overholdt og ender med et lille overskud. Det vil I høre mere om, når det endelige regnskab er opgjort i starten af 2018.

Juletræerne i vores kirker er som sædvanligt blevet pyntet af sognets børnehaver og skoler. Det er altid nogle hyggelige arrangementer, hvor der bliver leget og sunget og spille krybbespil.

Også på Ellebo er der foregået noget i december. Der var kirkegang for de ældre beboere, der kunne køres eller selv gå til Bregninge kirke. Efterfølgende var der gløgg og æbleskiver, kaffe, småkager og hjemmebag. Og børne-og ungdomskoret kom også forbi og sang lidt. En rigtig hyggelig eftermiddag.

De ni læsninger i Bjergsted Kirke var til en fyldt kirke med konfirmander og voksne, der læste op. Der blev sunget med ledsagelse af vores gode organist og kirkesanger, samt børne- og ungdomskoret, som også gav ekstranummer med klapsalver – dejligt med så meget liv i kirken.

Året er gået utrolig hurtigt – ind i mellem måske for hurtigt. Er der noget vi har glemt? Er der noget, der ikke er gjort ordentligt eller anderledes? Den slags spørgsmål dukker altid op, når man gør status. Men vi mener, vi er godt med, og vi er overbeviste om, at der næste år vil blive afholdt fine gudstjenester, små koncerter og foredrag her i vores eget sogn og i samarbejde med nabosognene.

Så  hermed tak for året, der næster er gået. Vi glæder os til at gå i gang med 2018.

Venlig hilsen
Menighedsrådet